woensdag 28 april 2010

winterslaap

Nu zijn we echt helemaal wakker uit de winterslaap: Tom en ik zijn vanochtend gaan zwemmen!  Nu lijkt dat misschien niet zo'n wereldschokkend nieuws, maar voor ons is het dat zeker wel.  
Het zit namelijk zo: vorige zomer liet Tom zich overhalen om aan een 1/8ste triatlon deel te nemen. 1/8ste??? zal u zeggen, en ja, ik vind dat aardig chapeau (750 meter zwemmen, 21 km fietsen en 5 km lopen, en dat allemaal achter elkaar en liefst nog binnen een bepaalde tijd). Na enkele jaren vegeteren begon hij ergens in juni te trainen om klaar te zijn tegen september. En ik deed mee. Toch in het zwembad, want een buikje is heel mooi als je zwanger bent, maar daarna ben je dat toch liever kwijt dan rijk. Niet op de fiets en op de looppiste, wegens geen ambitie en kapotte knieën.

En dat lukte aardig: terwijl haar mama en papa baantjes trokken, zat Liv naast het zwembad in haar maxi-cosi de redders te entertainen (nee hoor, er zijn nooit mensen verdronken terwijl wij daar waren). 
Maar Liv groeide uit haar maxi-cosi en wij begonnen aan onze winterslaap, ergens in december.
En vandaag hebben we gevoeld dat het aangenaam ontwaken is.
Met zelfs 500 meter in de armen/benen.  Een mooi begin, op naar de 1000!

En Tom, die heeft zich ingeschreven voor een 1/4 triatlon, op 19 september in Mechelen. Begint het te kriebelen? Zwem, loop of fiets dan naar http://www.triatlonmechelen.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten