maandag 1 november 2010

D-day

Ja hoor, we hebben de grote stap gezet: Liv haar eigen kamertje wordt vanaf vandaag gebruikt!  We hebben haar een uurtje geleden naar bed gebracht, en het laatste wat ze ons schonk, was een prachtige glimlach.
Haar kamertje is dan ook heel mooi geworden: lief heeft er vorige week een boom met vogeltjes, vlinders, twee poezen (poeja) en konijntjes op de muur geschilderd.

Fotootjes volgen zeker.

Een hele mijlpaal, onze dochter die niet meer naast ons slaapt - vooral voor haar mama, die de verhuis met flauwe smoezen wist tegen te houden (ze kan daar nog niet gaan slapen want er zijn nog geen plintjes of er zitten vlekjes op de muren die bijgewerkt moeten worden etc).
Maar hey - vandaag is de Liv's mama 35 jaar geworden, de hoogste tijd dus om flink te zijn!

9 opmerkingen:

  1. Wow, ben trots op je! Hopen dat ze heel de nacht goed slaapt.
    Ben wel benieuwd hoe je dit aangepakt hebt, wij hebben een 14 maanden oude dochter in een co-sleeper naast ons. Heel gezellig, maar ook wel lastig als ze 's nachts over je heen kruipt om met papa te knuffelen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh...ik ben ervan overtuigd dat livke muis als een roosje gaat slapen (en eindelijk verlost is van mama's gesnurk :)en hoop van harte dat veerle ook een oogje toedoet! besitos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankuwel Floor! Ik ben blij dat jij je dochtertje ook nog naast je hebt liggen, want ik kende geen enkele mama die ook zo lang heeft gewacht om haar kind op een eigen kamertje te leggen.

    Ze heeft helemaal niet goed geslapen, maar dat lag volgens ons eerder aan die verstopte neus en oorpijn... Vandaag naar de dokter geweest en ze heeft een dubbele oorontsteking en zware bronchitis. Je zou voor minder slecht slapen, ook al heb je een prachtig kamertje.
    We zullen zien, vannacht helpt de antibiotica waarschijnlijk al wel een beetje...
    En, hebben jullie al plannen om haar te verhuizen, of blijft ze nog gezellig even bij jullie liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een heel gelukkige verjaardag!
    En wat een stap verder weer. OP je eigen kamertje slapen. Amai.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Arme meid, ik hoop dat de antibiotica snel aanslaat en dat ze heerlijk kan slapen in haar prachtige kamer!

    Bij ons is het enige 'probleem' voordat ze over kan naar haar eigen kamer, dat ze niet alleen in slaap kan vallen. Het is nogal een knuffelkont, en valt nu standaard dicht tegen een van ons aan in slaap. En omdat wij zo laks zijn, zal het nog wel even duren voor we de stap nemen. Vind het ook lastig om te bedenken hoe we dit ritueel gaan veranderen, en zolang niemand eronder lijdt, zo zij het!
    Maar als je nog tips hebt, hoe ik me graag aanbevolen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Floor: ja hoor: ze speelt alsof er niks aan de hand is! Oef...

    Tips heb ik niet...wij hebben Liv op goed geluk naar haar kamertje verhuisd en de afgelopen nacht heeft ze van 20.15h tot 6.45h geslapen. We waren allebei ongerust omdat we haar de hele nacht niet gehoord hadden, terwijl het kind zalig lag te slapen. En ja, Liv is ook een "knuffelkont", maar 's ochtends komt ze dan gezellig wakker worden bij ons in bed. Benieuwd hoe we dat gaan aanpakken als ons tweede patatje eind januari ook een plekje (aan mama's borst) gaat opeisen. Zouden de queensize bedden ook in solden gaan? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn, dat het zo goed gaat, en leuk dat jullie dan ongerust zijn, kan het me wel voorstellen!
    Ha, misschien een vierpersoonsbed? of een grote bedstee? Kan je leuk je eigen beddengoed naaien, want dat zal er niet zijn.
    Krijgt Liv ook nog borstvoeding?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is een idee, een bedstee!
    Nee hoor, Liv krijgt geen bv meer, daar zijn we mee gestopt toen ze 11 maanden oud was (toen vond ik het welletjes geweest).

    Geniet van die knuffelkont bij jullie in bed, als jullie er klaar voor zijn, lukt het wel om de stap te zetten!

    BeantwoordenVerwijderen